På grund af alvorlig sygdom i firmaet, så modtager vi ikke nye ordrer.

Du har dog mulighed for at kontakte os for en liste over firmaer vi kan anbefale eller evt. Skriv dit spørgsmål, benyt en af disse emails:


Vi sælger derfor også alle vores domæner som enkelt dele, evt kan du også købe hele firmaet HvepseEksperten.dk inkl alle domænerne
Kontakt os for at høre mere. Det koster dog mobilePay (40506069): 125,- for at få mere udførlig information ...

Alt du skal vide om murbier

Kontakt os om Murbier bekæmpelse:

  • KUN i Nordsjælland og København
  • Og oplys om: navn, adresse, postno, by, mobil, om du har mobilePay, og beskrivelse af hvor Murbierne flyver fra

Betegnelsen murbi, mur bier eller murer bier bruges i daglig tale om flere forskellige slags hvepse og bier.

Murbi angreb
ADVARSEL

Murbi sæsonen starter for alvor i juli måned, så hold øjnene åbne med hensyn til disse beboere.

Murbier er enlige bier, hvilket betyder de lever alene og brødføder deres egne larver. Det er også selvom en væg eller skrænt kan være fyldt af murbier, så er der altså ikke tale om en koloni, men blot et foretrukkent ynglested for mange murbier. Murbierne ligner lidt honningbier men er lidt mindre, dvs. ca. 7-9 mm. Murbier kan godt stikke, men som andre bier er de meget fredelige og gør det kun i nødværge. Samtidig er de vigtige bestøvere, så man skal tænke sig godt om inden man bekæmper dem.

Murbierne finder man typisk på solbeskinnede mure, hvor mørtlen er porøs eller dårlig, hvor de enten graver direkte i den porøse mørtel, eller bruger eksisterende huller fra søm eller lign.

Gangene de graver vil være på tykkelse med en blyant, og helt op til 10-20 cm lange. De lægger deres æg for enden af gangen, og forer den med en blanding af silkeagtigt stof fra spytkirtlerne, blomsterstøv og honning, som larven så kan leve af indtil den er udvokset. Hvis gangene er lange kan der ligge flere æg i én gang. Larverne overvintrer og forpupper sig det efterfølgende forår, og bliver først til voksne bier den efterfølgende sommer.

De gør i sig selv ikke skade på murværket, men hvis der er rigtig mange murbier i flere sæsoner i træk kan det naturligvis have en skadelig effekt i form af vandindtrængen, frostsprængninger eller i værste fald sammenstyrtning.

Den nemmeste måde at både forebygge og bekæmpe murbier på er at sørge for ordentlig vedligeholdelse af sit murværk. Ved gamle bygninger kan det være nødvendigt at kradse fugerne ud og erstatte med nye med en hårdere mørtel (mindst KC60/40/850). Da det ofte tager en måneds tid før den nye mørtel er hærdet optimalt er det bedste tidspunkt for vedligeholdelse i det tidlige forår, før bierne kommer frem.